mandag den 13. april 2015

Højbede

Sikke et blæsevejr i dag! Absolut ikke særlig fotogent vejr, når det kommer til planter, men heldigvis er det heller ikke nødvendigt, for nu handler det om de nye højbede, som jeg fangede i lørdagens solskin: Alle tre er nu på plads, fyldt med jord og rionet til ærter er fastgjort i det ene - så nu skal jeg snart i gang med at så! Det ene er jo allerede plantet til med jordbær og så røg hvidløgene også lige derop i, da jeg var nødt til at flytte dem. I de to andre skal der minimajs, ærter, forskelligt salat, squash og gulerødder - bliver spændende om der kommer noget ordentligt udbytte så.

Bedene måler 3x1 m, er bygget af kraftigt spærtræ, beklædt med plastik indvendigt, for at holde på fugten og skåne træet, og til slut har de så fået en tur med sort maling. De er fyldt med en blanding af muld fra genbrugspladsen og plantejord - det har vi gode erfaringer med.

Nu mangler vi så bare, at finde ud af hvad vi gør med belægning omkring bedene, da plæneklipperen ikke kan komme imellem dem - tankerne har været vidt omkring, men foreløbig har vi ikke lige fundet det helt rigtige.

Næste projekt er afstikning af kanter langs bærbuskene, som det virkelig trænger til, og så skal vi have sat et hasselhegn rundt langs hindbærbuskene i den højre bue, så de har noget at vokse op ad.Og så lige et billede fra i lørdags, som jeg glemte at vise - se lige hvor fint træet i hjørnet af vores grund blomstrer lige nu:Ingen kommentarer:

Send en kommentar