søndag den 14. juni 2015

Lidt af hvert fra weekenden

Sikke et vejr vi har haft flere dage i denne uge - mere af det, tak! Vi har nydt vejret i haven i fulde drag, og jeg har rent glemt kameraet, men jeg mangler også endnu at vise de her fine sager fra sidste weekend, så de kommer her - og så kommer der nok en opfølgning en af de kommende dage, for mere er jo pludselig sket.

Klokkebusken ved drivhuset er (ret sent) endelig sprunget ud med de første fine hotpink klokkeblomster. Det er lidt skægt med den her busk, for den er ved at være 7-8 år gammel, de første år levede den i en krukke, da den er et levn fra min kollegietid, hvor jeg var så heldig at have en lille terrasse. Selvsagt bredte den sig ikke der, men efter at den fik en blivende plads her ved drivhuset sidste forår er den blevet tre gange så bred som den ellers har været - jeg havde ellers en idé om, at den ville vokse i højden, men nej..I staudebedet synger tulipanerne på sidste vers, de fleste er blevet klippet ned, da de var gået i mere end bare yndigt forfald. I stedet begynder stauderne nu at tage over sammen med georginerne (undtagen den ene, som led en frygtelig død under barnets scooter få minutter efter at være blevet plantet ud - tror jeg flytter den og sætter en anden stedet, da jeg ikke helt har tålmodighed til at vente på, at den skal skyde på ny - der var jo en mening med at give dem et forspring i drivhuset! Behøver jeg nævne, at barnet ikke var i kridthuset?).


I højbedene går det godt, og jeg er optimistisk omkring årets høst! I det første står jordbær og hvidløg, i midten squash og babymajs og i det sidste tre slags salat, gulerødder og ærter (og en ananassalvie).


I den anden ende af haven begynder geranier og hosta at overtage bedet - jeg er ikke helt tilfreds med hvordan det ser ud her, jeg tror jeg vil flytte den rhododendron, som står midt i det hele - den passer ikke ind her. Først skal der dog hakkes kanter og så skal alle de visnede løgvækster fjernes. Hele foråret får bedet her lov at passe sig selv, men når først løgvæksterne takker af bliver her nusset og pudset, så det ser fint ud.Apropos hosta, så se lige staklen her, der nær måtte lade livet da der blev sat legehus - på det tidspunkt var hostaene endnu ikke begyndt at vise sig, så det var lidt et sats med hvor der blev gravet, men den her overlevede og skal vist have nyt hjem :-)


1 kommentar:

  1. Sikke dramaer der har udspillet sig i din have:-) Klokkebusken er også først lige sprunget her hos os.

    SvarSlet