søndag den 30. oktober 2016

Efterårsglimt fra oktober - blomsterne

Oktober måned kom og gik lige så susende hurtigt, som den vind efteråret bragte med sig efter en hed sensommer i september. Alle gode intenti0oner om blogopdatering er blevet glemt gang på gang, så nu samler jeg billederne fra måneden der gik i oktoberhaven.

På terrassen gulnes krukkerne og lidt pyntegræskar gør følge med de varme farver. Pelargonier, hortensia og lyng lyser også fortsat op blandt de visnende planter.


Georginerne står også stolte og smukke med strålende, klare farver, men de begynder så småt at vise tegn på efteråret og vinterens snarlige komme, hvor knoldene skal graves op og gemmes væk frostfrit.

Mamelukærmebusken har altså også bare overrasket mig med sin velvillighed til at blomstre! De kan vist godt være lidt frostfølsomme, men jeg dækker den til og håber den overlever vinteren. Sammen med Sankthansurt og storkenæb har de fykdt bedet ud hele efteråret. For en måneds tid siden gjorde høstanemonerne dem selskab.
På denne årstid lyser lyngene smukt op og jeg har fået held med at overvintre en del af dem de sidste par år, så samlingen vokser - skønt at kunne fylde krukkerne med de smukke lyng på denne årstid, hvor sommerblomsterne har takket af.


2 kommentarer:

 1. Hyggeligt med et indlæg fra din have, inden den lukker ned for sæsonen.

  SvarSlet
 2. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet