fredag den 29. april 2016

Sådan en dag...

Sådan en dag, som starter med solskin, men hvor man ved regnen er lovet til senere - der smider man alt hvad man har i hænderne, visker kalenderen ren og springer ud i haven. Havelysten har ligget samme sted som solskinnet - godt gemt, og listen over gøremål ude er derfor vokset længere end min 11 mdrs. baby. 7.30 stod vi alle tre klar i regnbukser og gummistøvler og mens yngsten udforskede græs og legehus, hjalp den store med at så gulerødder, broccoli (har godt nok også nogle forspiret inde) og rødbeder. Salaten og spinaten er allerede på vej op og jeg mindede mig selv om - endnu en gang - at jeg mangler, at få købt ærter. Inde står også porrer og squash klar, sammen med tomatplanterne - alt sammen med længsel efter sol og varme. Tilbage mangler jeg så småt kun at så grønkål og nogle flere porrer - og så de ærter!

Videre gik vi til to nyindkøbte klatrehortensia, en til gyngestativet, en anden til æbletræet. Rabarberbedet nåede jeg omkring med hakken og alt blev gødet, både græsplæne, hække, roser, stauder og krukker. Hurra! En masse kunne krydses af på listen, omend en del mangler endnu... Men nogen råbte på frokost og middagslur, så det må blive en anden dag.

Ps. Førnævnte "anden dag" bliver også der hvor jeg faktisk husker at fotografere de ting til haven, som jeg fik i fødselsdagsgave.
 


Billeder nåede jeg ingen af, men havde heldigvis lidt liggende fra forleden, som passende kunne blive uploadet nu ;-) Ovenfor er min blodribs kommet i fuld blomst og under den er kæmpestenbræk fuldt trop -. de gør sig godt sammen lige nu, hvor de begge stråler i pink!
 

I staudebedene venter tulipanerne på at springe helt ud, knopperne er ihvertfald ved at være godt spændte.


Små violer sniger sig ind alle steder i haven, her i en dværgazelea - men hvis det er det værste urkrudt jeg kan finde, så går det nok alt sammen og de får altså lov at stå.


2 kommentarer:

 1. Hej Fru Due

  Sikke en fin tulipan du har på første billede (header?). Lige det man trænger til at se uden for :-). Og sikke produktiv du har været, endda med to småbørn! Ville også gerne selv have været i haven, men istedet havde jeg lyst til at tage til arrangement på børnenes skole...

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
 2. Dejligt at I sammen kunne gå haven og hygge jer og vejret også holdt. Jeg tænkte det samme i morges, solen skinnede dejligt, så det er i dag jeg igen skal ud, men inden jeg havde fået gjort det jeg skulle - vaskemaskinen kunne jo kører uden jeg kiggede på den, så begyndte første tunge skyer fra vest - bor ca. 30 km fra vadehavet - trække ind over vores sted, så hurtig i havetøjet ud - men 5 min. efter stod Jack og jeg i læ for regnen inde i driverhuset. Så vi løb ind igen, for det var ikke vejr for hund eller kone :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet