lørdag den 31. maj 2014

Man skal også huske at nyde...

og ikke blot at yde :-)


Billedet er dog ikke fra i dag, men fra en lun aften i sidste uge, hvor barnet sov sødt og manden arbejdede sent. I dag har jeg stået på loppemarked i kulden - håber det varme vejr snart kommer retur! (Og gerne inden imorgen, hvor jeg er tilbage blandt lopperne.)

fredag den 30. maj 2014

Lige til at få knopper af...

Men de her knopper er mere end velkomne :-)


En salvie

Lidt lavendler.

Hortensiaen, som jeg ellers troede var død, men som bare kommer så fint.

Clematis 'piilu'.
 
De fine anemoner.

Og igen..

En navneløs hosta.


torsdag den 29. maj 2014

En aften i haven

I dag har vi været hid og did, men her til aften fandt vi tid til at komme i haven. Først og fremmest er min mors dags gave endelig dukket op, så manden har været igang med at sætte spir på drivhuset - det bliver SÅ fint!


Derudover har vi været forbi Bauhaus et smut og udover at vi nu er de lykkelige ejere af en trailer, fik jeg også lidt honningmelonplanter, en gul cherrytomat, tre hvide kongelys og en lille georgine med hjem.


Og så vil jeg da lige vise mit højbed, som bugner. Der er hovedsalat, pluksalat, rucola og ærter (og jordbær i det man kan se i baggrunden).

  

Så sprang klokkebusken 'weigela bregela' ud.


Stjerneskærmen er bare så fin lige nu!


Til slut, inden vi stak af ind i sofaen, fik jeg endelig plantet alle de geranier ud, som jeg fik for et stykke tid siden, så nu kan vi nyde alle de fine geranier efterhånden som de blomstrer. Jeg glæder mig til det hele vokser til og lukker sig som et grønt tæppe med skiftende blomster.
 


mandag den 26. maj 2014

Uge 21 i haven

Mon ikke det giver en god blommehøst igen i år?

... Hvis nogen var i tvivl ;-)

New Dawn - skal have fundet et sted til den inden der kræver for meget i højden.

Nellike 'dianthus gratianopolitanus - la bourboule'

Stjerneskærm 'astrantia major pink pride'

Akelejen blomstrer igen, men hvor første blomstring gav helt hvide blomster er de her med blå spor - synes bare det er rigtig fint (omend de står i den lyserøde bed).


De næste anemoner 'the admiral' er på vej.

Og de ser sådan her ud, fuldt udsprunget.

En mosebunke.

Clematis 'Piilu' med store knopper.

En flittiglise 'Impatiens walleriana'

Geranium, har ikke lige styr på hvilken.

Og endnu en, som imorges så sådan ud...
Og her til aften sådan :-)

Endnu en i rækken...

Weigela der vist inden længe viser sine smukke blomster frem.

Endnu en geranium. Farverne snyder dog lidt, her på min skærm, for den er mere brunling/mørk lilla end ovre i det blå.

Georginerne står så fint, især efter de fik en støttepædagog stukket ned :-)

søndag den 25. maj 2014

Krydderurtebed

Endnu en dejlig dag tilbragt i haven, og vi fik lavet et krydderurtebed ved siden af drivhuset, samt lagt en bue og sti af chaussésten ved drivhuset over til terrassen. Derudover kom agurkerne ud i drivhuset, så nu må vi se hvordan det går...


Så er der oregano, timian, løvstikke, purløg, persille, dild og forårsløg.


lørdag den 24. maj 2014

Uvejr

Ja, uvejret nåede også hertil i løbet af natten til igår. Torden og lyn, hård regn og hagl - men hen ved kl. 10 fredag formiddag var det ovre, og jeg kunne gå en tur i haven og konstatere at jeg slap ret billigt fra det. Lidt halvtriste bellis er vist det vildeste det resulterede i her. I løbet af fredagen og i dag har jeg kunnet se i en af havegrupperne på Facebook, at alle desværre ikke slap så billigt fra det - øvøv.


I dag har ikke været havedag her på matriklen, da vi har været væk det meste af dagen, men jeg kom da ud og trak to store spandfulde ukrudt op under hækken her til aften, til lyden af babygrin fra sansegyngen.

Imorgen skal vi gerne ud og have ordnet lidt småting. Nu må vi se hvor meget vi når, men de hækplanter vi satte sidste år skal ihvertfald bindes op, for de vælter lige nu ud over det hele, og så skulle jeg gerne nå forbi Jem & Fix efter en kapillærkasse og plantesække, så jeg kan få agurkerne ud i drivhuset - de fylder næsten hele vinduet nu.

torsdag den 22. maj 2014

Sikke et skønt vejr!

Hvor er det dejligt med det sommerlige vejr! De havde ellers truet med skybrud, men foreløbig er vi ihvertfald sluppet her. Måtte også lige en tur rundt med vandkanden her til aften - så er jeg ihvertfald på den sikre side. Samtidig kunne jeg lige spule solbærbuskene, som desværre er angrebet af lus, igen igen :-/ Nå, men hvis vejret fortsætter sådan, kan mine agurker vist godt komme ud i drivhuset i næste uge.

Igår var jeg lige en tur rundt med kameraet:


Stedmoderblomsterne bliver bare ved og ved, og vælter nu ud over det hele.



 I hjørnet er der nu renset lidt ud og hostaerne kommer rigtigt frem. Klokkeblomsterne synger til gengæld på sidste vers.


Syrener - SÅ dejlige, hele haven dufter!


De fine geranier.



På den nye terrasse er der kommet nye krukker med nye planter - brudeslør og en pæon (som begge lige er blevet vandet inden billedet blev taget, derfor de stribede krukker).


Tomater og basilikum side om side i drivhuset.


En pelargonie blev det også til.


Det er vist snart tid til en rabarbertærte :-)


Så sprang den første blomst på rhododendronen helt ud, og den er bare så flot! 


Der mangler lige en lille smule mere granit  ;-) Det er en weigela der er plantet midt i det hele, får de fineste pinke klokker.


Og så fik jeg hængt lanterner op i æbletræet.

mandag den 19. maj 2014

Oversigter

Jeg er endnu temmelig grøn udi haveverdenen, så jeg har ofte svært ved at huske den ene plante fra den anden. Derfor har jeg de her oversigter, så jeg kan holde styr på hvad, hvor og hvornår i sæsonen. Det første billede viser en oversigt over mit staudebed, som vist er ved at være godt fyldt! Kommer nok til at flytte med tingene, efterhånden som de vokser sig store. Det andet viser alle planter i haven (sådan groft sagt, nogle mangler godt nok), og deres blomstringsperiode, placering og størrelse.